Ontwerp door Baronie Tuinontwerpen

Baronie Tuinontwerpen Werkwijze

Baronie Tuinontwerpen Werkwijze

Baronie Tuinontwerpen Werkwijze

Een tuinontwerp dat bij uw wensen aansluit is voor Baronie Tuinontwerpen de basis voor uw unieke tuin. Baronie Tuinontwerpen is gevestigd te Breda, in de mooie streek De Baronie. Om een tuinontwerp te realiseren zijn verschillende factoren medebepalend. In de eerste plaats uw wensen maar ook de uitstraling van het huis, de hoeveelheid zon en schaduw en eventueel aanwezige elementen die in uw tuin moeten blijven zijn medebepalend.

Belangrijk is dat u het hele jaar door van uw tuin kunt genieten. Niet alleen wanneer u bij mooi weer in de tuin kunt vertoeven, maar ook vanuit uw woning. Verlichting, op de juiste plaatsen in de tuin, zorgt ’s avonds voor extra sfeer.

Alvorens een ontwerp te maken, wordt er een afspraak gemaakt voor een inventariserend gesprek. Tijdens dit gesprek worden er allerlei gegevens doorgenomen, die van belang zijn voor het realiseren van uw ideale tuin. Er wordt ingegaan op uw wensen zoals welke bomen of planten gehandhaafd moeten blijven en welke kleur(en) uw voorkeur heeft voor bloeiende planten.

Naast beplanting zijn er ook scala aan mogelijkheden in vaste materialen en halfverhardingen. Denk hierbij aan bestratingsmaterialen (keramische tegels, gebakken stenen, betonstenen, natuursteen), hout, beton, split, houtsnippers e.d. Heb je graag gazon of liever kunstgras? Een vijver of waterpartij is een veel voorkomende wens in de tuin. Water in de tuin trekt vogels en andere dieren aan. Een waterpartij is vaak een blikvanger in de tuin en straalt rust uit. Dit is een kleine opsomming van factoren die ter sprake komen, om vervolgens een passend tuinontwerp te creëren.

Er worden foto’s gemaakt. En de afmetingen van de tuin worden opgenomen. Met deze gegevens en mijn creativiteit wordt een uniek 3D tuinontwerp gemaakt. Een logisch gevolg wordt gevormd door aan het ontwerp een beplantingsplan te koppelen. U begrijpt, er komt veel bij kijken om een goed tuinontwerp te realiseren. Het is zeker de moeite waard om een goed tuinontwerp aan een specialist(e) over te laten. Dankzij het doordacht tuinontwerp vooraf, is de basis gevormd voor een tuin die bij u past.

Uiteraard zijn er aan het opstellen van dit plan kosten verbonden, maar de ervaring leert dat een verantwoord plan zichzelf terugverdient. Klik hier voor de tarieven.

Het tuinontwerp wordt u aangeboden in een overzichtelijke presentatiemap dat tevens dient als naslagwerk. In deze presentatiemap bevindt zich het tuinontwerp, een uitgebreid beplantingsplan, een omschrijving/uitleg van het ontwerp en benodigde materialen, maar ook eventuele aanvullende informatie.

Bekijk mijn portfolio

Bekijk het werk van Baronie Tuinontwerpen in een overzicht aan foto's.